MIDT - REGIONMIDTJYLLAND

 

Nyugat felé csak a tenger, ameddig a szem ellát. A parton hosszú kilométereken át el nyúló széles, homokos strandokkal és lágy homokdűnékkel találkozhatunk, melyek az év minden szakában egyedülálló élményt nyújtanak.

Nyaranta az Északi tenger a barátságos arcát mutatja, és a strandokon lázas tevékenység folyik: homokvárak épülnek, strandröplabda meccsek zajlanak, sokan fürdőznek vagy épp
a dűnék között napoznak.

Ősszel és télen a tenger kimutatja a foga fehérjét, egészen más élményekkel szolgálva a természetszerető utazónak, mint nyáron.

A főszezonon kívül tett hosszú tengerparti séta szélfútta frizurát és kipirosodott orcákat jelent. Az őszi viharok után nagy eséllyel vadászhatunk borostyán után a parton, így igazán különleges emléket vihetünk haza magunkkal.

KELET-JÜTLAND VIDÉKE

A Jütland-félsziget keleti partvidéke Dánia egyik legelbűvölőbb része. Itt minden, a dán tájra jellemző természeti szépség egy helyen megtalálható, s a környék számos történelmi emlékkel és kulturális nevezetességgel büszkélkedik. A Dánia szívében lévő üdülőparadicsom hófehér, homokos tengerpartja újra és újra elcsábítja a tökéletes nyaralásra vágyókat. A szeles nyugati területektől tökéletesen védett strandok ideálisak a gyermekes családok számára: a tenger vize és a part hihetetlenül rendezett és tiszta, az időjárás pedig kellemesen meleg a nyári hónapokban.

A tengerpart szinte teljes egészében bejárható, így a magányra, csendre, nyugalomra vágyók könnyen megtalálhatják azt a partszakaszt, ahol senki sem háborgatja a pihenésüket. A nyári hónapokban a hőmérséklet 25-28 fok között mozog, míg a tenger 20-22 fok körüli.

CSALÁDBARÁT NYARALÓK

Ha minőségi szállást szeretne, de a szállodák hangulatát túlságosan személytelennek ítéli meg, legjobb, ha nyaralót bérel. Válogasson kedvére a családbarát szállások közt!
TENGERPART

Aki egyszer Odder környékén járt, újra és újra visszatér a Dánia központjában lévő üdülőparadicsomba. A hosszan elnyúló, hófehér homokos tengerpart mágnes-ként vonzza a turistákat.
LEGOLAND

Dánia egyik legnagyobb nevezetessége a Legoland, minden gyermek kedvence. A Billund város mellett található óriási vidámpark az egész családnak felejthetetlen élményt nyújt.
AKVÁRIUMOK ÉS TROPIKÁRIUMOK

A Jütland-félsziget egyik leglátogatottabb idegenfor-galmi látványossága a Kattegat Center és az Aqua. melyek a tengeri és tavi élővilágot mutatják be egyedülálló módon.
KERÉKPÁROS KALANDOK

Oddert és környékét behálózzák a biztonságos kerékpárutak. A nagyobb településeken szinte kivétel nélkül bérelhető bicikli, és a nyaralók zömében is igénybe vehetők a kerékpárok.
   
:: Arhus Megyei Önkormányzat - DBO :: H-1026 Budapest, Trombitás út 11. :: Telefon: (+36)1-225 0328                               :: kontakt